AHOUSE & ISLANDSBRYGGE

Indlægget er reklame for Ahouse

Jeg har nu boet på Islandsbrygge siden december, og jeg tror aldrig, at jeg havde forestillet mig, at jeg ville blive så forelsket i et område, og sammenholdt med hvor jeg ellers har boet, er dette nok favoritten (jeg har boet i Ørestad, på Nørrebro, KBH K, Frederiksberg og nu på bryggen). Jeg elsker Ahouse for dets new yorker lejligheder, fitnesscenteret på stueplan (gratis afbenyttelse), gratis parkeringskælder og tagterrassen, som iøvrigt er Nordens største.

Ikke-navngivet-4.jpg
IMG_8476.jpg

Jeg har altid haft en drøm om at bo i en lejlighed med køkken alrum, og hos Ahouse blev dette en realitet, hvilket jeg har nydt i fulde drag, særligt når man har gæster. Alle lejeboligerne er indrettet med højt til loftet og store vinduer, og boligerne fås med forskelligt udtryk, nogle er nemlig, imodsætning til min, mere rå og ligeledes med flere rum. Derfor vil jeg klart anbefale, at man deltager i åbent hus eller booker en fremvisning herude - du finder en direkte mail via hjemmesiden her. I kan også se min lejlighedstour her.

Ikke-navngivet-2.jpg

Der er det lækreste lysindfald i min lejlighed, og når aftensolen spreder sine varme, tunge stråler over boligen, føles det næsten som en aften i syden (det er både mine venner og jeg ihvertfald blevet enige om). Jeg priser mig lykkelig for de smukke solnedgange, jeg kan nyde fra altanen, der ligeledes har kig til vandet (virkelig bare kæmpe wow). Ahouse har forskellige facadevinkler, og du kan se hvilke lejligheder, der er ledige her.


Jeg flyttede ind i Ahouse i en tid, hvor jeg lige skulle finde fodfæste og tilbage til mig selv, og særligt derfor benyttede jeg mig meget af naturen i området. “I baghaven” har man Amager fælled, som er helt fantastisk at tage en løbetur i, eller en gåtur ad små stier, hvor man kan være heldig at støde ind i højlandskvæg (I ved de der nuttede kvæg med langhåret pels), eller et par heste, da du ligeledes finder rideskolen ‘ridevenner’. En sød følger har ladet mig fortælle, at de i hverdagene lukker dem ud på græs kl 13.

Inden jeg selv flyttede til islandsbrygge, badede jeg med en veninde herude, og under mine aften gåture er det gået op for mig, hvor meget liv her egentlig er, og hvor “fed en vibe” islandsbrygge skaber rammerne for. Du kan blandt andet finde en oversigt over aktiviteter på islandsbrygge her.

Sådan kommer man nemt rundt på cykel:

Photocredit: Ursula Bach.

Photocredit: Ursula Bach.

Photocredit: here

Photocredit: her

Cykelslangen og bryggebroen forbinder Vesterbro og Islandsbrygge, hvilket gør det super nemt og hurtigt at smutte forbi både fisketorvet, kødbyen og indre vesterbro. Ligeledes har man s-toget ved Dybbølsbro.

Photocredit: her

Photocredit: her

Skal man istedet ind mod byen, kan man benytte sig af lille langebro, som både agerer cykel- og gangbro. Altså er det ret nemt at komme rundt, når man bor på Islandsbrygge, hvor du iøvrigt også har kort til Kalvebod Bølge, hvor jeg til tider træner på deres udendørs areal. En dag skal jeg helt sikkert også leje en goboat med nogle veninder eller en kajak, når sommeren for alvor starter.

Apropos sommeren, så finder du for enden af islandsbrygge også en hyggelige lille mini strand, som jeg varmt kan anbefale at besøge. Du kan se og læse mere her.


Hvad har Bryggen (blandt andet) at byde på:

Udover egne oplevelser og kendskab til Bryggen, er I kommet med nogle af jeres favoritter: caféer/restauranter: Café alma (samme ejer som Wulff og konstali), Wulff og Konstali, Il buco, The pizza bro, The fat pike, spisegården Njalsgade 19c, roast coffee, Wecycle cafe, Kahyt og kaffe, Hatoba sushi, Michelin restaurant Alouette, Andersen bakery, Egils deli (takeaway), Tobis, bryggens italienske is og Scarpetta. Lagkagehuset er også altid en sikker vinder, hvor man kan gå ned til vandet og bade eller blot nyde udsigten.

Butikker/områder:  Gunløgsgade (i enden ved vandet) er en fed retro butik + andre fine kælderbutikker. Kulturhuset , genfødt (lille butik med seje re-designs), genbryggen (genbrugsbutik med frivillige, som støtter forskellige formål). Yo studios til træning, nokken (området ved de 3 tårne, minder om staden) og L’ Unica - butikken på Artellerivej.


Jeg vil opdatere indlægget løbende, når nye steder opdages.

Love, CC