Header

Bali, Travel & Getaways, REJSE TIPS

Halløjsa Bali-elskere! Jeg har efterhånden være på Bali en del gange inklusiv en backpacker-tur på en måned, og jeg har derfor lavet en lille guide til jer, som kan være behjælpelig til din næste rejse. Når man lander i Denpasar er det meget rart at have en aftale med en chauffør, som henter dig. Generelt er det nemmest og billigst at finde en 'fast' chauffør under rejsen (oftest privatpersoner), som man kan holde kontakten med over whatsApp, og jeg har altid brugt den samme chauffør (har du brug for dette, har jeg nummeret på vores chauffør vi brugte i en måned, og som vi også kørte med på min seneste tur).

Canggu: Er du til charmerende og hyggelige cafeer med de mest friske og lækre råvarer til billige penge, så er Canggu nær Echo Beach stedét! Man kan fx bo på Mote surfstay, da det er billigt og ligger 5 minutter fra alt på scooter (men der er mange billige steder). Området er særligt for sufere, men er man nybegynder skal man ikke surfe her. Er man vant til at køre scooter, kan man køre en tur til seminyak (ca 20 min), men vejen dertil er meget trafikkeret. Canggu er blevet et meget 'hipt' sted og jeg kan varmt anbefale at besøge området.

Seminyak: Byen har både strand, shopping, cafeliv og clubs, og er et af de mere turistet og trafikkerede områder på Bali. Efter en dag på hovedgaden med shopping, kan man tydeligt mærke forureningen i halsen, men jeg vil stadig anbefale at man tager hertil (særligt hvis man er ung, da det er et fedt område at udforske!). Besøg caféen "revolver", som er super cool!

Sanur: Sanur er et mere roligt område, som både har sorte og lyse strande. Man siger, at flere ældre flytter til dette område, men det er som så mange andre byer et hyggeligt område med lidt shopping. Jeg har ikke udforsket byen, men nydt aftensmad på stranden, hvor jeg ligeledes kan anbefale at man besøger "soul on the beach", som ejer 2 forskellige hyggelige caféer i byen.

Ubud: Er kendt for dets mange små butikker og monkey forrest, og tråds os og tung luft, ligger alle hoteller i centrum lige ud til rismarker, hvor stilheden tager over for strædernes 'kaos'. Jeg kan anbefale Ubud Bungalow (5 min fra monkey forrest), og er man til luksus er Alaya Resort helt fantastisk! En lille times kørsel fra Ubud ligger elefantparken Taro, som er et must visit, det er en god idé at have en chauffør med, da vejen dertil er lidt kringlet og lang. Ubud er klart en af de mest kendte byer, blandt andet pga. monkey forrest som er en unik oplevelse! Bberne er ret nærgående, så lad være at have noget hængende løst, da de tager det!

Lovina: Da jeg backpackede besøgte jeg Nordbali, hvor Lovina er kendt for at være destinationen med muligheden for at se vilde delefiner, og det var en helt ubeskrivelig oplevelse at sejle ud på havet med solopgangen og de vilde definer piskende omkring båden. Der sker ikke så meget i Lovina, så brug ganske få dage her. Herefter kan man rejse videre til fiskerbyen Amed (ry for at være smuk med koralrev og god for dykkere). Ærligt vil jeg ikke anbefale denne by, da der er helt dødt, knapt så lækre hoteller og du kan dykke mange andre smukke steder!

Gili Island: Man kan sejle til Gili fra forskellige steder, vores afgang blev fra Amed. Vi købte kun billet én vej, således vi ikke var afhængige af at skulle rejse før eller senere end vi ønskede. Billetterne sælges ofte på hoteller nær afgangene eller blot stedet hvorfra skibet sejler (men så er billetterne oftest lidt dyere). Vi var kun på Gili Trawangang (kendt for at være 'festøen'), Gili Air er mere roligt og 'romantisk'. Gili har de fineste strande og trods det er meget turistet vil jeg til hver en tid tage tilbage hertil, for atmosfæren og stemningen på øen skal opleves. Der er rig mulighed for at dykke, møde en masse backpackere og tage en cykeltur rundt på øen, som fører dig til de hyggeligste caféer på stranden, hvor øllen kan nydes til reggae rytmer og solnedgang.

Jimbaran: Er kendt for dets smukke strande, fisk og skalddyr. Ønsker man at bo lækkert og lidt mere ekslusivt med udsigt til havet, så er Jimbaran stedet, eftersom de fine hoteller ligger helt ned til vandet.

Gode råd:

  1. Hav penge med hjemmefra (fx dollars eller euro, og veksl så disse om, når i lander)
  2. Det koster penge for hver gang, man hæver i automater, så det er bedre at hæve maxbeløb end småbeløb
  3. På markeder skal du altid byde det halve af deres pris, og endda lidt under
  4. Mælkesyrekapsler, imodium, desinficerende, panodiler og treo - så er man langt...
  5. Det er smart at finde en 'fast' chauffør eller ihvertfald kommunikere over whatsApp

Love, CC

Likes

Comments

YouTube
Charlotte Caroline