Header

Business & Blogging

Godmorgen fra landet (jeps, jeg er vågnet hos mine forældre). Jeg er helt høj efter i går, som var første gang, jeg holdt foredrag, for vigtigst for mig var at gå derfra med følelsen af, at jeg virkelig godt kunne lide det samt at folk havde fået noget brugbart med sig. Jeg blev bekræftet i, at jeg er på rette vej ift. at skulle afholde flere foredrag, og eftersom jeg havde bedt om at få feedback ved jeg allerede nu, hvad der blandt andet virker rigtig godt. I går blev jeg allerede booket ind til mit næste foredrag omhandlende sociale medier, og det skulderklap lever jeg lige højt på et par dage endnu ;) Man skal nemlig huske at fejre sine 'sejre' (selvom dette er første babystep på vejen mod noget større).

Jeg deler lidt fra foredraget med jer, og trods titlen hedder "få succes", er der selvfølgelig ikke den perfekte opskrift herpå, hvorfor jeg uddeler få tips, som har hjulpet mig på vej ift. at optimere min virksomhed ASIGHT. Branding online og at opnå succes via de sociale medier laver jeg et seperat indlæg omkring.

THE ROLLER COASTER STAGES OF A START OP

1. Wuhu, jeg har fået den bedste ide! // 2. Oh shit, hvad gør jeg her (fx. at rejse penge).. // 3. Nej nej nej, jeg har grebet det helt forkert an. // 4. Jeg møder kun modgang, fuck it all.// 5. Yeeeees, jeg har rykket mig, let's go! // 6. Du mister overskuddet, føler dig psykisk kørt ned og tvivler på alt. //7. Taknemmelig for at være kommet på den anden side, for at du er selvstændig og selv bestemmer dagsordenen..

Og så kører rutchebanen ellers derud af igen (meget firkantet, sort på hvidt, men at være selvstændig er ikke e dans på roser).

Det at være selvstændig.. Man ved aldrig, hvad man går ind til, før man er i det, derfor skal man som en start have forventningsafstemt med sig selv, hvorvidt man ønsker at få succes eller ej, for ens arbejdsinsats afspejler resultatet. Når jeg sætter mig noget for, så laver jeg min research inden for området, og når jeg er 'good to go' beslutter jeg mig for at gå all in, og jeg er villig til at betale prisen for at nå mine mål. Her tænker de fleste måske: "jeg går også all in, og gør hvad jeg kan for at nå mine mål".. Det fører mig til ordene arbejdsmoral og prioritering, for de har lært mig, hvad det vil sige at gå all in, og hvornår man oprigtigt er det.

Prioritering og arbejdsmoral: Uden at gå for meget i dybden kan jeg fortælle, at der er ting man skal vælge til og fra: døgnrytmen vendes op og ned. Man tæller ikke hvor mange timer om dagen/ugen/måneden man arbejder - man arbejder det, der kræves, og undskyldninger om, at man er for træt og udmattet, så man udskyder lige, well: nej. Stram ballerne sammen, fokuser på handleplanen og klø på - ja det er hårdt, men så cliché som det kan lyde, så er der ingen, der kommer sovende til succes.

Konsekvenser: Fester, kaffe-dates, usunde madvaner, spontan shopping osv.. Jeg planlægger altid, hvornår jeg kan 'tillade' mig at tage en tur i byen, for det har en konsekvens, og det er, at jeg er mindre effektiv dagen derpå. Derfor har jeg perioder hvor ordet fest slet ikke indgår, men når det gør, så går jeg skam også all in (man skal huske at nyde, når ellers man til dagligt sørger for at yde). Giv dine veninder indblik i det, du laver, så de forstår - indblik skaber forståelse, som fører til opbakning (hvis ikke, så overvej hvilke veninder du skal bruge din tid på). Resten siger måske lidt sig selv, for overordnet har overspringshandlinger altid en konsekvens, og er man frustreret over manglende fremgang, da må man vende blikket lidt indad, dog er der flere faktorer som spiller en rolle for netop det at opleve fremgang...

Succesen sker ikke 'overnight'. Vejen fra ide til færdig produkt er lang, og når man ønsker at dække et hul på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at man ikke ser sit produkt som værende statisk. Egentlig betyder dette blot, at man skal have fingeren på pulsen og være villig til at korrigere sin ide i en anden retning, hvis den først antaget strategi ikke viser sig at fungere optimalt. Det er ikke et nederlag at sadle om.

Spørg om hjælp: cvr-nr, oprettelse af virksomhed, økonomi, moms, skat, fundraising, investor, markedsføring, partnerskab osv.. Når man starter i skole, starter man for at lære og ikke for at kunne alt fra start. Og det man har svært ved, eller gerne vil vide mere om, læser man sig til, spørger om hjælp til eller bruger sit netværk. Sådan har jeg også gjort i min opstart. Jeg har ikke en længere uddannelse bag mig, livet og erfaringerne det har givet mig, er min uddannelse so fare, og dén uddannelse er sku lærerig, på godt og ondt.

Money in the bank (og mindsettets indflydelse på din formåen): Al opstart tager tid, og med tid snakker vi oftest flere år - så tro ikke at en god ide får pengene til at trille ind på din konto i morgen. Mit sidste råd kræver selvfølgelig hårdt arbejde, men generelt lever jeg efter princippet, at jeg laver hvad elsker, og jeg laver det jeg elsker før alt andet. Med en ekstrem passion skaber jeg et drive til at nå mine mål, og når jeg altid starter med at lave det, som jeg virkelig elsker, så føler jeg mig lykkelig og overskuddet til at gennemføre mindre fede arbejdsopgaver opstår helt naturligt (prøv det). Psst, tankens kraft må aldrig undervurderes, og før du kan få folk til at tro på din vision, må du starte med at tro på dig selv 220 %! Invester i flere ja-hatte, tør vær optimistisk på gråvejrs dage, vær taknemmelig for det du har og fokuser på dette fremfor det, du ikke har.

Drøm stort for så at drømme endnu større! Vær ambitiøs på dine egne vegne - og husk: du har et liv. Gå ud og få folk til at huske dit navn. Jeg tror på dig!


Love, CC

Likes

Comments

YouTube
Charlotte Caroline