Header

Business & Blogging

Vi er alle forskellige og er dermed af forskellige meninger og holdninger - så dette indlæg er udfra mit synspunkt og er derfor ikke nødvendigvis den rigtige måde for dig hvad end du skal give andre et shout-out eller du efterspørger et. Ganske kort er et "shout-out" synlighed for dig/din virksomhed eller andet du ønsker der skal have opmærksomhed. Oftest rækker man ud til personer, der har en bred(ere) følgerskare end dig selv.

Princippet går lidt på "noget for noget". Det skal tilføjes at et indlæg omhandlende dette hurtigt kan fremstå lidt hårdt og kontant ift: "noget for noget", for stod det til mig ville jeg hjælpe alle jeg kunne, men det ville desværre ikke helt hænge sammen, så efter en del henvendelser (ift. at få et shout-out), vil jeg nu prøve at give lidt tips, så man "trænger bedre igennem".

Inputs til overvejelser inden du efterspørger et shout-out:

1. Hvad kan du tilbyde: Når man som privat person efterspørger at få delt et billede af sig selv eller et brand man er ved at køre op, så er det vigtigt at tilføje, hvad personen der skal lave shout-outet får ud af dette (det er således du adskiller dig fra alle de andre, og muligvis trænger igennem). Tænk derfor altid: "what's in it for me" set fra 'samarbejdspartnerens' side.

2. Vis du er seriøs: Du skal have lavet din research ordenligt, ellers risikerer du slet ikke at få et svar, dvs: hvem kontakter du, hvorfor er denne person et godt match for dig at få et shout-out fra, plejer personen at lave shout-outs (hvis ikke skal du lægge særlig vægt på, hvorfor det er en god ide). Med seriøs indgår ligeledes en gennemarbejdet pitch (salgstale) omkring dine tanker med det hele - set fra begges sider, så alle parter er glade.

3. Arbejd dig op og skil dig ud: skab dit eget univers og vis du selv kæmper hårdt for at opnå dine mål - for ingen kommer sovende til succes, hvorfor alle har arbejdet for at nå dertil hvor de er i dag. Så er man helt ny, er det en god ide at vente med at opsøge shout-outs, ellers virker det lidt som om, man ikke selv er villig til at gøre noget for synligheden. Hvem ved: når du har arbejdet dig op efterspørger andre måske dig om et shout-out, men ingen får det uden at have arbejdet for det (giver det nogenlunde mening?).


Således reagerer jeg på efterspørgsler + henvender mig selv til andre:

Jeg sorterer meget hurtigt useriøse mennesker fra. Jeg kunne skrive meget detaljeret omkring hvorledes jeg tænker og handler, men lad mig gøre det kortfattet, så du får mest muligt ud af det.

1. Når folk henvender sig og efterspørger et shout-out kaster jeg bolden tilbage: "du er velkommen til at sende mig dine tanker på mail ift. muligt samarbejde". Her er det 1 ud af 10 der vender tilbage, og allerede der har du sparet dig for "useriøse" mennesker, der ikke selv er villige til at gøre et stykke arbejde.

2. Virksomheder: Når jeg virkelig gerne vil samarbejde med et brand, så sætter jeg mig ned og viser jeg respekterer brandet og er seriøs omkring min efterspørgsel. Jeg ligger derfor tid og kræfter i forarbejdet, som oftest er et power point show hvori jeg fremviser hvorfor jeg er en god samarbejdspartner for dem.

3. Private: Når jeg fx gerne vil skyde video med større youtubere eller skyde billeder med andre bloggere, så er det forskelligt om jeg skriver: hey, jeg har disse tanker - jeg ser et muligt samarbejde således.. er du frisk? Eller om jeg fra bunden af mit hjerte skriver: det er ikke sikkert du får det vilde ud af det, men jeg synes du er pisse sej og inspirerende, og ligemeget hvad får vi nogle hyggelige timer sammen, jeg giver en kaffe og en hyggelig snak.. er du frisk?

Respons: husk at det "værste" der kan ske er at få et nej, men det er ikke et nej til dig personligt, blot til samarbejdet. Jeg rækker også ud til andre, hvor jeg ikke altid får et svar, og her tænker jeg altid: deres tab (det lyder lidt snobbet, men faktisk er det sundt at tænke sådan, for ved at give slip på det negative er der mere plads til det positive, og til folk der gerne vil samarbejde). Jeg arbejder benhårdt på at opnå mine drømme, og de som ikke ønsker at være en del af rejsen er jo helt fair: det er jo altså også sjovest at lege med nogle, som også gerne vil lege med dig ;). Håber der var lidt sparring at hente - ellers er der blot at sige: bliv ved med at tro på dig selv, for du er inspirerende og unik som du er; du er jo en ener, da der kun er en af netop dig.

Love, CC

Likes

Comments

YouTube
Charlotte Caroline