FIND DIN STEMME - OG BRUG DEN

Business kategorien er tilbage, og det er jeg sgu glad for, for over en længere periode, har jeg egentlig nok været lidt forvirret omkring min stemme online - eller, jeg har ikke været forvirret omkring hvad min stemme kan og skal, nok nærmere hvordan jeg så fandt ind til den. Jeg har haft svært ved at tage hul på emner, som jeg gerne vil sætte fokus på, ganske enkelt fordi jeg ikke har taget mig den alene-tid det har krævet for at mærke efter: roen og tiden til at lytte til mig selv, og hvad det faktisk er, jeg gerne vil udtrykke - også med min stemme. Det kræver tilstedeværelse og ro for at åbne op for dybere emner. Indlægget i dag omhandler derfor: "Hvordan finder man sin stemme- og hvordan bruger man den så?"

Når folk efterspørger råd i forbindelse med opstart af egen blog, så siger jeg altid: find din niche, vær skarp omkring dit koncept og udvid så med tiden. Ens niche kan være alt mellem himmel og jord, vigtigst er, at du selv kan mærke den - den skal give mening for dig og ikke være dit fokus fordi du tænker, at den giver mening udelukkende for andre: så mister du hurtigt dig selv undervejs - tro mig, jeg har været der.

Eksempel: Du elsker mode, men interesserer dig mere for at skrive om mad. Du afprøver begge ting og oplever i starten størst interesse for moden, og går så på kompromis med din interesse for at skrive om det, de fleste vil læse, men lad dig ikke narre! I en opstart er du først ved at opbygge din læserskare, og den kommer i takt med at du kontinuerligt opdaterer og holder folk ved ilden - det er svært selv at hælde brænde på et bål, som du ikke har brænde til. Du skal fodre folk med indhold, som kommer af din passion, ægte passion kan ikke fakes, så mit bedste bud er at holde fast i det, du interesserer dig for og ikke lader dig stoppe af manglende læsere - de skal nok komme (særligt hvis din passion skinner igennem).

Jeg synes først, at jeg for alvor er ved at finde min stemme og når det sker, så handler det om at turde sætte lyden på højtaler: det er grænseoverskridende, nervepirrende og tankemylleret kører rundt i hovedet: var det mærkeligt skrevet, hvad tænker folk, hvordan håndterer jeg kritikerne? Her tager du ordet “PYT” til dig, pyt med hvad folk tænker - brug den stemme der er dig givet, anvend til noget der løfter folk og gør en forskel. Føles det grænseoverskridende, så ér det fordi du rykker grænser - både for dig selv og andre, og det er ikke en dårlig ting.

Al opstart tager tid, i begyndelsen havde jeg næsten ingen, som fulgte med, nu er der kommet flere til, hvilket jeg er så taknemmelig for - men jeg er stadig langt fra at være der, hvor jeg gerne vil. Så jeg har taget mig roen til at mærke efter og finde ind til stemmen for nu at ville bruge den endnu mere! Jeg håber du vil mærke efter og finde din helt egen stemme!

Love, CC