MASI VINE

Reklame MASI

Jeg har en helt særlig forkærlighed for amarone, hvilket jeg “nok” har fra min kære far, da han gennem årene har forkælet os med lækre vine, særligt amarone, når jeg har været hjemme på weekend besøg. For mig er den ultimativt bedste rødvin en amarone, fordi jeg elsker en kraftig vin med dybde og masser af smag. For mig er vin lig nydelse, og jeg elsker, når jeg lander hos mine forældre i Jylland, og min far åbner en flaske amarone, som vi sipper til imens maden simrer. Når det er sagt, så var jeg egentlig bare ellevild, da forespørgslen på dette samarbejde rullede ind i indbakken, for det første, fordi det er et anderledes samarbejde, en dem, jeg plejer at lave, for det andet fordi jeg vil elske at videreformidle, hvilke vine du, til overkommelige priser, kan købe til din næste middag, uden at skulle stå foran vinhylden og gætte løs, og muligvis ende med at blive skuffet (ej men kender I ikke det?) - svaret er MASI, og nu skal jeg fortælle jer hvorfor…

IMG_9422.JPG

Uden at være vin-ekspert skal jeg gøre mit bedste for at beskrive ovenstående 2 vine, som begge kommer fra Italien, nærmere det venetianske område (jeg synes selv det er lidt nice at vide noget om de vine, man nyder). Masi’s kvalitetsvine sælges hele verdens over og anses som værende en af de førende på verdensplan. De produceres “Moderne med et gammelt hjerte”, hvilket skyldes, at de kun anvender egne druer men teknologisk holder sig opdateret, således de er med til at hæve billedet af venetianske vine til de højeste niveauer i verden, bum - intet mindre. De to vine produceres udfra to forskellige metoder, som ligeledes giver to, efter min mening, meget forskellige smage (det fortæller jeg kort om nedenfor)..

Costasera Amaronen er super god til rødt kød, ost samt efter maden (det er min yndlings, den smager seriøst vanvittig godt). Jeg tog fx et lille glas forleden, da jeg arbejdede til sent, og der kan den nemlig sagtens “stå alene” og nydes uden tilbehør. Den er rund og kraftig i smagen.

Campofiorin er lidt mere bitter, dog stadig ‘full bodied’, og denne er særlig god til ‘aldring’. Campofiorin går til det meste mad, og er derfor lidt mere ‘fleksibel’ på dette punkt.

IMG_9412.JPG

Appassimento-metoden: Jeg har smagt deres Amarone en del gange uden at vide, hvordan de egentlig fremstilles, så den info synes jeg var ret fed at få med på vejen: det sker nemlig 100% udfra noget, som hedder “Appassimento-metoden”, så næste gang du vil lege vin-ekspert køber du en amarone fra Masi og fortæller, at de har deres ekspertise i “Appassimento-metoden”, ergo ved du hvordan selve vinen er lavet:

Metoden er en gammel håndværksmæssig teknik, der blev brugt i den venetianske region siden romernes tid. Det består i tørring af druerne ved at lægge udvalgte druer på bambusreoler i de kolde vintermåneder, som varer mere end 100 dage. Herefter koncentreres tørrede klaser i sukker, aroma og farve, og resultatet er en majestætisk vin, velstruktureret, kompleks og koncentreret, men samtidig blød, fløjlsagtig og let at drikke.

Den anden vin, Campofiorin, bruger metoden til at genstarte gæring eller for at give karakter og styrke en blanding.

Se deres udvalg her med gode rabatter - også en god julegave til ham/hende, der værdsætter en god vin.

Se deres udvalg her med gode rabatter - også en god julegave til ham/hende, der værdsætter en god vin.

Er man som jeg glad for Amarone, så vil jeg altså virkelig anbefale jer at afprøve Masi, da de betragtes som ledende på verdensplan inden for produktionen af Amarone. Det gør de, fordi deres sortiment af Amarone-vine har gjort det muligt for virksomheden at udvikle sin ekspertise inden for Appassimento-metoden, og på nuværende tidspunkt producerer de fem Amarone vine, med det bredeste og mest ekspertiserede sortiment på det internationale marked - det vidste jeg ikke, men det gør du og jeg nu…

Love, CC